Database

Bagaimana Royal Albert Hall, London Kutip £325 Juta Pound Sterling Jual Barang Tak Wujud?

Saya pernah berpeluang pusing-pusing satu kota London. Backpack, suka hati nak ke mana. Tak ada pemandu pelancong. Yang ada cuma saya, adik, mak & Google maps. Dulu biasa tengok dalam movie dan baca dalam buku, tapi sekarang betul-betul ada depan mata. London! Satu tempat yang dicatat dan wajib kami pergi adalah ke Royal Albert Hall. …

Bagaimana Royal Albert Hall, London Kutip £325 Juta Pound Sterling Jual Barang Tak Wujud? Read More »

Cara Naikkan Jualan Bisnes Dengan Database !

Ramai orang beranggapan, apabila buat je marketing, pasti akan boleh buat sales. Tapi betul ke tanggapan itu? Apa yang berlaku sekarang, ramai yang berebut-rebut untuk belajar ilmu marketing, terutama sekali Facebook Ads (FB Ads). Tetapi masalahnya, masih ramai juga yang berhadapan dengan masalah, dah buat marketing giler-giler, tapi sales masih ‘krik kirkkk’.. Sales susah nak dapat! Hmm.. sebab apa ye? …

Cara Naikkan Jualan Bisnes Dengan Database ! Read More »

5 Teknik Kurangkan Kos Marketing @ Iklan Anda!

Kali ini saya nak berkongsi kepada anda 5 teknik yang anda WAJIB apply untuk jimatkan kos iklan atau kos marketing anda..   1) GUNAKAN CONTENT MARKETING   • Salah satu cara yg akan selalu ‘menang’ untuk hasilkan jualan dan dalam masa sama boleh jimatkan kos marketing adalah “content marketing”. Disebabkan makin lama makin byk persaingan …

5 Teknik Kurangkan Kos Marketing @ Iklan Anda! Read More »

5 Kolam Untuk ‘Pancing’ Sales

Sebagai seorang usahawan, peniaga atau founder, pernahkah anda terfikir, sekuat manakah produk atau servis yang anda tawarkan itu ‘wujud’ dalam pasaran? Lebih-lebih lagi dalam zaman ‘dunia online’ sekarang ini.. Adakah anda sudah menggunakan kesemua platform yang ada untuk ‘menampakkan’ produk atau servis yang anda tawarkan itu kepada bakal pelanggan anda? Jadi dalam artikel ini, kami …

5 Kolam Untuk ‘Pancing’ Sales Read More »

Tutorial Hasilkan Iklan “Click To Messenger”

Selalunya bila kita beriklan di Facebook, kita akan minta prospek untuk tinggalkan komen atau no Whatsapp jika mereka berminat dengan produk anda. Walaupun cara ini agak berkesan, tetapi ia akan lapuk ditelan zaman, kerana semakin hari semakin orang malas untuk komen dan ianya juga akan memenatkan anda untuk membalasnya satu persatu. Apa yang anda boleh …

Tutorial Hasilkan Iklan “Click To Messenger” Read More »

5 Prinsip Jualan Yang Ramai Usahawan Terlepas Pandang!

  Setiap hari, makin ramai usahawan stress. Mana taknya, makin lama makin susah pula nak close sales. Marketing online dah buat, pelanggan dah mula masuk tapi susah betul nak minta diorang ni serahkan duit pada kita.   Adakah anda salah seorang yang menghadapi situasi begitu? Whatsapp kita pelanggan tak reply, call pula tak tahu nak …

5 Prinsip Jualan Yang Ramai Usahawan Terlepas Pandang! Read More »

5 Kepentingan Database Untuk Bisnes Anda!

Dalam bisnes, Database pelanggan merupakan ‘aset’ anda yang paling penting! Database ini adalah maklumat pelanggan anda seperti nama, email, nombor telefon, messenger dan lain-lain. Anda sangat memerlukan Database ini kerana ia dapat memastikan bisnes anda kekal stabil untuk jangka masa yang panjang. Database pelanggan anda merupakan hak mutlak anda sepenuhnya kerana anda boleh berhubung dengan …

5 Kepentingan Database Untuk Bisnes Anda! Read More »

5 Cara ‘Buat Duit’ Dengan DATABASE!

“DATABASE IS KING!” Pernah dengar? Pernah baca ayat tu? Ya, database memang penting dalam bisnes. Tapi sayang, masih ramai usahawan yang belum nampak nilai nya. Sebut sahaja nama company-company besar yang ada, mereka pasti akan mengutamakan database. CRM (Customer Relationship Management) berkait rapat dengan database ni. APA JENIS DATABASE? Pertama sekali anda perlu fikirkan, database …

5 Cara ‘Buat Duit’ Dengan DATABASE! Read More »

5 Sebab Kenapa Peniaga Wajib Guna Messenger Marketing Untuk Bisnes!

Adakah anda bersetuju dengan kenyataan bahawa, “Sebagai peniaga, anda wajib mencari & tahu dimanakah pelanggan sasaran anda berada, supaya mudah untuk anda hasilkan jualan”? Jika pelanggan anda adalah peminat sukan yang selalu menonton saluran ESPN dan Saluran NFL, adakah anda akan mengiklankannya barangan sukan anda di saluran pada National Geographic atau saluran HBO? Sudah tentu …

5 Sebab Kenapa Peniaga Wajib Guna Messenger Marketing Untuk Bisnes! Read More »

อั่งเปาโจ๊กเกอร์ufabet

Isikan Maklumat Untuk Anda Hadir Ke Digital Business Award 2021 Ini

Sila Pastikan Maklumat Anda Adalah SAH & TEPAT

Dapatkan Sementara PERCUMA!

(Terhad Untuk 300 Orang Sahaja!)

Isikan maklumat SAH anda dibawah sekarang;