Content Marketing

Copywriting Nak Tulis Panjang Ke Pendek Lagi Bagus?

“Coach, Nak Tanya Ni. Copywriting Nak Tulis Panjang Ke Pendek Lagi Bagus?”   Blog kali ini saya tulis khas kepada anda yang tertanya-tanya samada nak tulis copywriting panjang ke pendek lagi sesuai?   Pernah tak setiap kali nak buat copywriting mesti terfikir nak buat copywriting panjang ke pendek?   Haa… sebenarnya copywriting ni anda kena …

Copywriting Nak Tulis Panjang Ke Pendek Lagi Bagus? Read More »

5 Teknik Kurangkan Kos Marketing @ Iklan Anda!

Kali ini saya nak berkongsi kepada anda 5 teknik yang anda WAJIB apply untuk jimatkan kos iklan atau kos marketing anda..   1) GUNAKAN CONTENT MARKETING   • Salah satu cara yg akan selalu ‘menang’ untuk hasilkan jualan dan dalam masa sama boleh jimatkan kos marketing adalah “content marketing”. Disebabkan makin lama makin byk persaingan …

5 Teknik Kurangkan Kos Marketing @ Iklan Anda! Read More »

5 Kolam Untuk ‘Pancing’ Sales

Sebagai seorang usahawan, peniaga atau founder, pernahkah anda terfikir, sekuat manakah produk atau servis yang anda tawarkan itu ‘wujud’ dalam pasaran? Lebih-lebih lagi dalam zaman ‘dunia online’ sekarang ini.. Adakah anda sudah menggunakan kesemua platform yang ada untuk ‘menampakkan’ produk atau servis yang anda tawarkan itu kepada bakal pelanggan anda? Jadi dalam artikel ini, kami …

5 Kolam Untuk ‘Pancing’ Sales Read More »

5 Kecatatan Bisnes Owner Yang Buat Pelanggan Murung Di Instagram

Dah namanya bisnes owner, mesti tak lari daripada menggunakan banyak platform dalam Digital Marketing supaya produk mereka berkembang luas dan lebih ramai orang yang akan mengenalinya. Antara salah satu platform yang popular, tak lain tak bukan adalah Instagram. Ini kerana Instagram adalah satu platform yang semakin hari, semakin ramai orang menggunakannya, samada remaja sehinggalah golongan …

5 Kecatatan Bisnes Owner Yang Buat Pelanggan Murung Di Instagram Read More »

Cara Hasilkan Iklan Di Instagram Story Kurang Daripada 5 Minit!

“Bro, aku ada perasaan iklan produk kau lalu di Instagram Story aku. Macam mana kau buat tu?” Haa.. mesti anda tahu tentang Instagram Story kan? Instagram Story adalah salah satu fungsi yang disediakan oleh di Instagram bagi membolehkan pengguna nya berkongsi apa-apa status dalam bentuk video pendek yang berdurasi 15 saat maksimun. Sekarang ini ramai …

Cara Hasilkan Iklan Di Instagram Story Kurang Daripada 5 Minit! Read More »

Tutorial Hasilkan Iklan “Click To Messenger”

Selalunya bila kita beriklan di Facebook, kita akan minta prospek untuk tinggalkan komen atau no Whatsapp jika mereka berminat dengan produk anda. Walaupun cara ini agak berkesan, tetapi ia akan lapuk ditelan zaman, kerana semakin hari semakin orang malas untuk komen dan ianya juga akan memenatkan anda untuk membalasnya satu persatu. Apa yang anda boleh …

Tutorial Hasilkan Iklan “Click To Messenger” Read More »

5 Kepentingan Database Untuk Bisnes Anda!

Dalam bisnes, Database pelanggan merupakan ‘aset’ anda yang paling penting! Database ini adalah maklumat pelanggan anda seperti nama, email, nombor telefon, messenger dan lain-lain. Anda sangat memerlukan Database ini kerana ia dapat memastikan bisnes anda kekal stabil untuk jangka masa yang panjang.   Database pelanggan anda merupakan hak mutlak anda sepenuhnya kerana anda boleh berhubung …

5 Kepentingan Database Untuk Bisnes Anda! Read More »

5 Cara ‘Buat Duit’ Dengan DATABASE!

“DATABASE IS KING!”   Pernah dengar? Pernah baca ayat tu? Ya, database memang penting dalam bisnes. Tapi sayang, masih ramai usahawan yang belum nampak nilai nya. Sebut sahaja nama company-company besar yang ada, mereka pasti akan mengutamakan database. CRM (Customer Relationship Management) berkait rapat dengan database ni. APA JENIS DATABASE?   Pertama sekali anda perlu …

5 Cara ‘Buat Duit’ Dengan DATABASE! Read More »

Fungsi Terbaru Dari Whatsapp

Baru-baru ini Whatsapp telah melancarkan satu fungsi terbaru untuk aplikasi mereka. Fungsi tersebut hanya membenarkan admin group sahaja untuk menghantar mesej. Kebanyakan group whatsapp dicipta untuk menerima maklumat penting atau untuk membuat pengumuman rasmi. Antara pengguna yang banyak menggunakan fungsi whatsapp group adalah ibu bapa dan guru disekolah, syarikat-syarikat kecil dan bermacam-macam lagi. Menurut Whatsapp, mereka membina fungsi ini untuk memudahkan …

Fungsi Terbaru Dari Whatsapp Read More »

4 Beza Pemasaran Facebook dan Instagram

Facebook dan Instagram adalah antara 2 aplikasi media sosial yang memiliki pengguna yang paling ramai diseluruh dunia. Facebook dan Instagram adalah aplikasi yang dikendalikan oleh syarikat yang sama di bawah pengasas Facebook iaitu Mark Zuckerberg. Pada tahun 2012, Mark Zuckerberg telah membeli Instagram dengan nilai 1 billion US Dolar daripada pengasas Instagram sendiri iaitu Kevin …

4 Beza Pemasaran Facebook dan Instagram Read More »

Scroll to Top