FunnelEvo Board Meeting Julai 2023!

Pada 18 Julai 2023 yang lepas telah berlangsungnya sesi President Board Meeting bersama lebih 17 syarikat dibawah bimbingan FunnelEvo. Mereka antara anak didik FunnelEvo yang berjaya buat jualan lebih RM100 ribu hingga jutaan ringgit sebulan!

Insya-Allah dari sesi kali ini, kesemua pendiri bisnes yang terpilih ini bukan saja berjaya kenalpasti apa yang boleh diperbaiki dalam perniagaan masing-masing tapi jelas dengan hala tuju perniagaan dalam menuju matlamat bisnes tahun ini dan seterusnya.

Board Meeting High Networth Client FunnelEvo kali ini di adakan di M Hotel & Resort, Kuala Lumpur untuk menyusun semula Strategic Planning dan Review bisnes usahawan anak didik FunnelEvo pada suku kedua agar usahawan ini lebih bersedia untuk masuk suku ketiga.

Sangat penting untuk tahu Strategic Planning serta Profit And Lost bisnes kerana kita tak nak bisnes yang kita dah bina bertahun-tahun stuck, tutup atau lingkup bila berhadapan dengan cabaran ekonomi dan keadaan semasa.

Lebih kritikalnya untuk usahawan tahu dan buat persediaan untuk pastikan kewangan bisnes kukuh dengan Profit And Lost untuk bawa bisnes ke Next Level!

Siapa Yang Hadir?

Ini adalah antara usahawan President Prime kami yang hadir iaitu Puan Wahida Ismail yang menjalankan bisnes kecantikan dan kosmetik iaitu Glowing Beauty.

Walaupun bisnes mereka belum lagi berada di level antarabangsa dan bisnes mereka masih lagi bisnes SME, tapi mereka dah pun mampu berjaya dengan apa yang mereka pelajari dan ada sekarang ni.

Semuanya bermula dengan TINDAKAN, KOMITMEN, FOKUS dan PERCAYA kepada guru yang guide mereka.

Usahawan, founder, pemilik bisnes yang ada impian nak besarkan bisnes sepatutnya perlu sentiasa upgrade ilmu supaya apa yang dibawa balik boleh digunakan dalam bisnes. Bukan setakat jalankan bisnes dengan cara yang lama.

Ini pula usahawan President lelaki, (dari kiri) Tuan Anowur dan partner beliau Tuan Azmir serta Tuan Azman pula partner dengan president kami Tuan Khairuddin yang menjalankan perniagaan Khairol Fiber Group.

Mereka ini bukanlah orang yang dilahirkan dengan darah usahawan, namun dengan kegigihan mereka menuntut ilmu dengan guru yang betul.

Alhamdulillah sales mereka meningkat dan bisnes mereka juga semakin kukuh dan maju.

Daripada Ma’qil bin Yasar RA meriwayatkan secara marfu’:

ماَ مِنْ عَبْدٍ يَسْتَرْعِيْهِ اللَّهُ رَعِيَّةً، يَمُوْتُ يَوْمَ يَمُوْتُ، وَهُوَ غَاشٌّ لِرَعِيَّتِهِ، إِلاَّ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِ الْجَنَّةَ.

[متفق عليه]

“Tidaklah seorang hamba itu dibebani amanah ‎oleh Allah untuk memimpin rakyat lalu mati dalam keadaan berkhianat kepada rakyatnya; melainkan Allah akan ‎mengharamkan syurga baginya.”

[HR Bukhari 6617 & Muslim 3509]

Adakah anda nak bersama dengan barisan usahawan ini untuk sama-sama grow bisnes laju?

Jika ia, sertai kami di Amazing Founder sekarang!

Jangan lupa share artikel ini

Related Articles

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda.

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!