Pendaftaran Rahsia Sales Online Dibuka Untuk Zon Timur Tengah Utara Selatan Timur Sabah Sarawak

Facebook Dah Tak Benarkan Guna Link WhatsApp & Messenger?

photo6255868489852102896

 

Kalau dulu Facebook keluarkan policy baru yang dah tak boleh ‘Ask Direct Question’ atau ‘Make Assumption About User’s Personal Attribute’ sebab nanti akan jadi ‘Low Quality Ads’ dan disapproved.

 

Minggu lepas, ada khabar angin yang menyatakan Facebook telah mengeluarkan peraturan baru, iaitu dah tak boleh gunakan link Whatsapp atau Messenger di bahagian CTA iklan, dan peraturan ini mungkin akan memberikan impak yang besar kepada semua peniaga online terutama yang menggunakan WhatsApp dan Messenger.

 

Kenapa WhatsApp & Messenger? Untuk makluman semua, kedua-dua aplikasi ini berada dibawah syarikat Facebook.

 

Setakat minggu lepas, team kami telah memaklumkan bahawa semua iklan yang menggunakan link Whatsapp atau Messsenger ini telah disapproved oleh Facebook..

 

Sebenarnya…

 

Berlaku sedikit ‘kekeliruan’ pada sistem Facebook itu sendiri yang menyebabkan masalah itu berlaku..

 

Jadi sebenarnya, tiada masalah pun untuk anda menggunakan link Whatsapp atau Messenger dalam CTA iklan anda.

 

Apa cara penyelesaiannya yang terbaik?

 

Antara jalan penyelesaian terbaik yang mungkin kami boleh sarankan supaya iklan tak disapproved oleh Facebook ialah iklan jenis Click To Messenger.

 

Iklan jenis ni tidak menggunakan apa-apa link, hanya direct kepada Messenger. Apabila ada prospek klik pada iklan anda, mereka akan terus terima mesej dari anda.

 

Dalam mesej itu pula, anda boleh letak link WhatsApp atau Messenger anda tanpa perlu risau lagi..

 

So, nak belajar cara setup iklan ‘Clik To Messenger?’. Jom tengok video ni sambil anda pun boleh setup iklan pada masa yang sama.

 

 

Nak belajar lebih banyak macam mana cara yang mudah untuk buat sales secara automatik di Messenger?

>> KLIK DISINI SEKARANG ! <<

 

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Scroll to Top