Facebook Akan Dihalang Selama Sebulan Di Papua New Guinea, Bagaimana Nasib Malaysia?

Menurut Jabatan Komunikasi dan Teknologi Maklumat Papua New Guinea, pihak mereka akan menghalang laman sosial Facebook selama sebulan sehingga mereka berjaya menyelesaikan masalah profile palsu yang digunakan pihak bertanggungjawab untuk menyebarkan berita tidak bernar dan pornografi.

Halangan ini akan berlanjutan selama sebulan sementara proses untuk ‘membersihkan’ profile palsu ini dari digunakan. Ia secara tidak langsung akan menyebabkan penggunaan Facebook di Papua New Guinea lebih selamat dan mesra pengguna.

Impak yang paling besar sudah tentu kepada peniaga yang menggukan platform Facebook untuk mengiklankan produk dan servis.

Bayangkan jika ini berlaku di Malaysia, adakah kita bersedia terutama peniaga yang bergantung 100% kepada platform ini untuk mencari pelanggan?

Jika perkara sebegini berlaku, saya amat percaya, perniagaan majoriti peniaga online akan terjejas teruk. Justeru, amat penting untuk lakukan ‘back up’ plan untuk persediaan jika perkara sebegini terjadi.

Saya cadangkan anda untuk hadir ke seminar Kuasa Marketing X jika anda sedang mencari jalan untuk belajar meng integrasi semua channel pemasaran online (Integrated online marketing) untuk naikkan brand dan juga jualan perniagaan.

Klik disini untuk belajar lebih lanjut

Facebook
Telegram
Telegram
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

อั่งเปาโจ๊กเกอร์ufabet

Isikan Maklumat Untuk Anda Hadir Ke Digital Business Award 2021 Ini

Sila Pastikan Maklumat Anda Adalah SAH & TEPAT

Dapatkan Sementara PERCUMA!

(Terhad Untuk 300 Orang Sahaja!)

Isikan maklumat SAH anda dibawah sekarang;