Rumah Hampir Dilelong, Eletrik Pernah Dipotong Dan Kereta Juga Pernah Ditarik!

tn-mior
Sembilan tahun dalam dunia bisnes bukanlah satu tempoh yang baru untuk sesetengah usahawan. Mula berniaga secara part time kerana pada awalnya tidak berminat untuk berniaga. Namun setelah melihat kesungguhan isterinya dalam bisnes, minat bisnes mula wujud dalam diri.
 
Pernah ada satu ketika beliau jalankan bisnes makanan, terpaksa menyiapkan tempahan sehingga lewat pagi dan kadang-kala tidak sempat tidur. Beliau rasa tertekan dan rasa sukar ketika itu kerana semua perkara harus dilakukannya sendiri, baik dari segi penghantaran, memasak hinggalah aspek pengurusan pemasaran, ujarnya.
 
Kereta yang satu-satunya kenderaan yang membantu pergerakan harian pernah ditarik dan disebabkan itu beliau terpaksa berjalan berkilometer jauhnya untuk membeli barangan bisnes. Ujarnya salah satu cabaran terbesar dalam bisnes apabila rumah yang didiaminya seisi keluarga hampir dilelong dan beliau harus menyediakan RM 10 Ribu untuk mendapatkan semula hak rumah tersebut.
 
Asbab rezeki yang diberikan oleh Allah SWT hasil dipertemukan dengan Tuan Fahdi, beliau berjaya aplikasikan beberapa ilmu bisnes terus ke dalam tim dan juga pengurusan bisnes, antaranya ilmu dari segi leadership, cara bina tim, cara menguruskan pemasaran bisnes dan juga cara mengendalikan cash reserved.
 
Kalau dulu nak dapat RM500 seminggu pun susah tapi Alhamdulillah Allah bagi rasa dapat buat sales lebih RM2 Juta dalam bisnes, bukan itu sahaja kalau dulu beliau terpaksa menyewa lori atau van untuk keperluan bisnes kini beliau berjaya membeli sebuah lori baru untuk memudahkan urusannya dan tim dalam bisnes. Tahniah Tuan Mior di atas kejayaan!
 
Semua orang mampu untuk berjaya. Semua orang yang lahir di dunia ini layak untuk berjaya.
 
“Tidak akan ada orang lain yang akan bantu diri kita melainkan diri kita sendiri untuk berjaya.”
 
Jadi mulai hari ini buat perkara yang kita rasa boleh membawa kejayaan dalam diri kita dan juga bisnes.
 

Nak dapatkan buku percuma? 

Klik link www.sayanakhadiah.com sekarang! 

Facebook
Telegram
Telegram
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

slotjokerufabet

Isikan Maklumat Untuk Anda Hadir Ke Digital Business Award 2021 Ini

Sila Pastikan Maklumat Anda Adalah SAH & TEPAT

Dapatkan Sementara PERCUMA!

(Terhad Untuk 300 Orang Sahaja!)

Isikan maklumat SAH anda dibawah sekarang;