Daripada Sales Tak Pernah Capai RM1 Juta, Tahun 2020 Je Dah Capai RM14

TESTIMONI NORASYIKIN

Berguru dah banyak, sales dah besar, rasa hebat sangat masa tu sampai taknak belajar.

Sampai satu masa, rasa lost, down dengan bisnes yang tengah buat sampai hilang tempat untuk mengadu. Inilah yang berlaku kepada Puan NorAsyikin Binti Johari, COO ResQ Force Sdn Bhd. Syarikat yang menyediakan perkhidmatan kawalan keselamatan di seluruh Malaysia.

Company nampak macam dah gah dan hebat ada 400 orang staff. Sebenarnya tak pun. Start daripada situ beliau fikir, macam mana nak baguskan company beliau sekarang ni?

Kenal dengan FunnelEvo pada permulaan PKP dulu, duduk rumah tak tahu nak buat apa? So, bermula dengan join Seminar Evolusi, menjadi titik permulaan Puan NorAsyikin kembali serius dalam bisnes beliau dan berjaya menjadi salah seorang Elite Circle FunnelEvo bulan Ogos yang lepas.

Masa beliau join Elite Circle FunnelEvo, masuk bukan dengan bawa syarikat ResQ Force, tapi masa tu buat bisnes baru. Biasalah bila dah banyak duit ni, datang satu penyakit iaitu ‘Blink-blink syndrome”. Bisnes yang sedia ada ni pun banyak lagi nak kena betulkan tiba-tiba buat bisnes baru. Alhamdulillh, bisnes jalan macam biasa. Ada kala naik, ada kala turun.

Tapi lepas dapatkan Coaching bersama Tuan Fahdi Ghazali, beliau memilih untuk fokus kepada ResQ Force sebab bisnes ni yang beliau mulakan dahulu dan membawa lebih banyak manfaat dan keuntungan untuk bantu orang diluar sana. Walaupun beliau seorang wanita, tapi azam dan semangat menjadikan beliau tak putus asa untuk majukan lagi perniagaan kawalan keselamatan ini.

Sales sebelum join FunnelEvo tak pernah cecah RM1 Juta sebulan. Bila berada dalam Circle FunnelEvo, ada sesi Coaching dengan Tuan Fahdi, kelas marketing dengan Coach FunnelEvo, ada Circle dan kawan-kawan yang bagus. Alhamdulillah.. sales sebelum daripada RM8 Juta tahun 2019 melonjak sampai RM14 Juta tahun 2020 lepas 5 bulan dalam FunnelEvo. Dengan guide yang betul, tindakan yang betul, bisnes semakin berkembang dan semakin berjaya.

“Saya rasa bersyukur sangat dapat kenal dengan Tuan Fahdi. Sebab apa saya belajar sebelum ni, banyak kepada keduniaan. bangun tidur fikir pasal target bisnes je… Dengan Tuan Fahdi tak, mulakan dulu hari kita dengan Allah dulu. In sha Allah.. rezeki tu tanpa disangka-sangka pun akan akan datang.”

Saranan beliau kepada orang diluar sana, kalau ada EGO tu buang jelah. Sebab kita ni tak hebat mana pun. Usaha cari Ilmu. Satu ilmu kita dapat, kita akan ada progress. Satu ilmu kita dapat, bisnes kita akan naik. Kalau kita rasa EGO yang naikkan bisnes, kita silap. Jangan malu untuk berguru lebih-lebih lagi kita yang tengah bangunkan bisnes.

Belajar sesuatu daripada kisah Puan Norasyikin? Jika anda nak dapatkan lebih banyak tips bisnes, motivasi dan kisah inspirasi, join Channel Telegram Fahdi Ghazali DISINI SEKARANG!

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Scroll to Top