Luar Biasa! 1000 Pokok Laku Keras Setiap Hari!Boleh jual 1000 pokok sehari! Siapa sangka, kan?

Ini kisah inspirasi Puan Sarifah, founder D Lola Garden, pusat nursery Bromeliad terbesar di Malaysia yang terletak di Pasir Mas, Kelantan. Puan Sarifah mula berniaga sejak PKP 2020.

Pada mulanya, beliau mula pos gambar pokok-pokok di Media Sosial dan tak sangka mendapat sambutan! Sejak dari itu beliau mulakan tekad menjual pokok bunga. Sejak itu, Puan Sarifah tidak menoleh ke belakang lagi. Beliau teruskan usaha, belajar selok-belok bisnes dan mengembangkan D Lola Garden sehingga menjadi terkenal.

Namun, perjalanan beliau tidaklah semudah yang disangka. Sebelum mengenali FunnelEvo, Puan Sarifah menghadapi pelbagai cabaran. Antaranya :

1. Tak tahu cara menggunakan platform TikTok.

2. Sukar untuk menguruskan pasukan.

3. Jualan bisnes ‘STUCK’!

Alhamdulillah, dengan bimbingan FunnelEvo

1. Puan Sarifah kini sudah ada content creator dan pandai memanfaatkan fungsi live dalam TikTok.

2. Mereka juga mula menggunakan sistem KUASA untuk memaksimumkan penggunaan database pelanggan. Hasilnya? Jualan meningkat sebanyak 30%-40%!

3. Terkini dalam sehari, mereka boleh menjual sehingga 1000 pokok!

Bukan itu saja, dari sudut ilmu pengurusan bisnes, Puan Sarifah kini tahu bagaimana untuk menguruskan pasukan dengan cara yang lebih teratur dan sistematik. Semoga kisah Puan Sarifah menjadi inspirasi buat semua.

Teruskan berusaha dan jangan mudah berputus asa, kerana di sebalik setiap cabaran, pasti ada kejayaan yang menanti.

Nak belajar lebih banyak ilmu grow bisnes? Khas untuk pendiri bisnes! Himpunan Usahawan Amazing Founder : Grow Bisnes Lebih Laju 31 Julai & 1 Ogos 2024 di SACC Shah Alam. Dapatkan tawaran tiket serendah RM29 di AmazingFounder.com atau hubungi team FunnelEvo, Captain Azlan disini —> https://www.wasap.my/60184092766

Jangan lupa share artikel ini

Related Articles

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda.

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!