7 Perniagaan Untuk Extra Income Bulan Puasa!

Macam mana nak buat extra duit raya tahun ni?

Raya tahun ni tak macam sebelum di era PKP…

Jika buat kajian dengan betul, banyak bisnes boleh letupkan jualan.

1. Bisnes produk kecantikan.

Kalau dulu semua kena pakai mask, raya kali ni confirm ramai akan all out dengan make up! Siapa yang jual produk kecantikan kena rebut peluang ni terutama di TikTok!

2. Bisnes makanan.

Tahun-tahun sebelum ni ramai pakat duk di rumah, tapi kali ni percayalah. Jalan-jalan akan JEM LUAR BIASA. Dan mereka yang berada di tempat yang betul (strategik) akan dapat hasilnya. Jangan sampai bagi alasan habis stok. Dah tahu ramai pelanggan, prepare lah stock atau dapatkan rakan-rakan strategik dalam bisnes. Sekarang ni dah kena gerillakan kempen. Pastikan presentation kaw kaw!

3. Influencer Sosial Media.

Orang masih berfikir-fikir nak beli baju apa, jadilah sekreatif mungkin SEKARANG. Jadi pengaruh Sosial media terutama yang menarik perhatian anak muda.

4. Jual Kuih Raya Jual kuih raya tak releven?

Orang masih membeli cuma bukan dengan kau! Ada satu case study sebelum ini, buat bisnes kuih raya dapat hit jualan sampai tak perlu kerja setahun! Kau rasa?

5. Sampul raya.

Trend sampul raya mula melonjak naik. Kalau di TikTok ada sampul raya trending dan masih ramai pembeli walaupun mahal. Sebab apa? Presentation menarik dan iku trend terkini.

6. Telekung.

Tak ramai yang promote dan buat live tentang telekung. Tapi ini antara produk yang dapat sambutan tinggi!

7. Perfume /minyak wangi Musim panas kan sekarang ni?

Badan kuat berpeluh! Confirm permintaan minyak wangi akan tinggi. Dan siapa yang paling banyak buat orang nampak akan menang.

Banyak lagi yang boleh hit Khidmat cuci kereta Makanan segera Lemang. Saya dah pesan hampir 3 tahun kepada usahawan-usahawan. Rebut peluang dan munculkan diri anda di TikTok.

Sekaranglah masanya, sebab apa? Trust me akan muncul platform Social Media baru nanti. Tapi buat masa sekarang TikTok “bermurah hati” dan yang paling mudah dapatkan capaian ramai!

Anda rasa bisnes apa lagi yang akan meletup raya ni?

Jangan lupa share artikel ini

Related Articles

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda.

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!