7 Cara Buat Customer Transfer Duit Pada Anda Tanpa Fikir!

Coach Kimie 7 cara customer trnasfer

Pernah dengar orang Launch je produk tak sampai 1 Jam, dah ‘SOLD OUT’. Macam mana mereka buat? Apa rahsianya?

Jika anda yang berniaga, mesti nak tahu kan apa rahsia kejayaan mereka kan? Jadi, boleh baca 7 cara ni sampai habis ye..

1) Cari Pesaing Yang Berjaya

Cari orang yang buat jualan sama macam anda. Samada produk atau servis. Cumanya, pilih mereka yang lebih sukses. Lihat apa strategi marketing mereka dalam mendapatkan pelanggan. Billboard? YouTube videos? Marketing through Influencer?

2) Cari Orang Yang Berduit.

Cari customer yang berduit. Customer yang tak perlu fikir panjang untuk membeli. Customer yang tak perlu buat kira-kira untuk membeli apa-apa. Contoh, umur 25 tahun ke atas. Bekerja di syarikat. Atau berniaga.

3) Jual Apa Orang Nak

Tukar kepada jual apa yang orang nak. Orang putih kata ‘pivot’. Sahabat saya misalnya buat perniagaan berkaitan handphone. Jual handphone, repair handphone, accessories handphone, dan sales nya berjuta-juta setiap bulan.

Musim PKP semua benda online. Nampak tak betapa hebatnya permintaan handphone disitu? Bila anda jual apa yang orang nak, orang yang cari anda.

4) Tiruvasi

Jual benda yang sama tapi unik.

Lihat contoh handphone Huawei. Macam mana Huawei nak tackle market sedangkan ramai orang sudah jatuh cinta dengan iPhone dan Samsung?

Huawei hanya pilih 1 bahagian iaitu camera. Huawei bekerjasama dengan Leica untuk hasilkan kamera yang sangat cantik, dengan handphone harga jauh lebih murah dari iPhone.

5) Buat ‘Offer’ Yang Best Sangat.

Nak tak buat customer tak senang hati selagi tak beli produk anda? Buat offer. Offer macam mana tu? Contoh, anda biasa tengok kan iklan 1/1, 2/2, 3/3.

Pada hari tersebut offer produk seperti buy one free one. Limited time. Dari jam 10am hingga 11am. Contoh lain, diskaun 30% untuk belian sebelum tarikh sekian-sekian.

6) Guna Sistem Untuk Dapatkan Duit Pelanggan.

Nak mudahkan customer terus transfer duit? Pakai sistem. Apabila customer boleh buat bayaran online guna debit kad, kerja customer jadi mudah.

Bila anda pakai system, automatic anda dapat notification bila customer transfer duit. Anda hanya perlu pos barang. Contoh sistem adalah seperti SaleSkip.

7) Traffic: Lihat Dimana Potensi Pelanggan Anda Berkumpul

Lihat dimana target customer anda berkumpul. Contoh untuk jual makanan sihat, lihat siapa followers tegar Dr atau influencer dalam bidang kesihatan. Lihat group makanan sihat.

Mudah kan?

Dalam dunia ni banyak sangat tips marketing. Nak guna yang mana terpulang. Cuma kena ingat, marketing yang kita buat yang menggerakkan hati pembeli untuk membeli dengan kita adalah Allah.

Ada orang buat sikit, tapi hasilnya dapat banyak.

Semoga bermanfaat!

Untuk dapatkan lebih banyak tips bisnes, motivasi dan inspirasi usahawan, boleh join Channel Telegram FunnelEvo disini.

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Scroll to Top