3 Perkara Asas Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Ambil Servis Marketing

3_perkara_asas_sebelum_ambil_servis_marketing

Anda perlukan servis marketing?

Apabila sesebuah syarikat mahu meningkatkan sales dan memastikan bisnes berkembang maju, bisnes tersebut akan mengalami cabaran dan kesukaran dalam menghasilkan result yang diinginkan. Begitu juga kepada bisnes yang sedang mengalami masalah dalam proses sales dan marketing.

Tapi anda rasa buang duit nak cari orang yang pakar untuk bantu anda selesaikan masalah ni.

Ha…saya la tu tuan. Bukan apa tuan, kalau ambil ni takut banyak duit habis, result tak ke mana.”

Takpe, kali ni kami kongsikan kepada anda 3 asas yang perlu anda tahu sebelum ambil servis marketing mana-mana marketing agency untuk run marketing bisnes anda. Ini asas untuk membantu anda memastikan anda melabur duit yang menghasilkan result yang berbaloi.

Anda perlu baca sampai habis, jangan baca tajuk je… Sebab ia akan membantu anda  untuk buat keputusan ambil mana-mana marketing agency untuk run marketing bisnes anda.

1. Portfolio Marketing

Anda perlu selidik dulu latar belakang marketing agency yang anda nak hire. Di Malaysia ni ada banyak syarikat yang buat servis marketing. Freelance pun ada. Anda perlu dapatkan portfolio dan pengalaman syarikat tersebut untuk memastikan anda memilih syarikat yang tepat untuk run marketing bisnes anda.

Anda perlu cari syarikat yang boleh offer digital marketing services seperti contoh FunnelEvo. Sebab digital marketing services boleh integratekan medium platform marketing anda.

Paling penting, anda perlu berjumpa dengan mereka untuk dapatkan info lebih banyak tentang syarikat mereka. Sekarang ni dengan tempoh PKPB, tiada masalah untuk meeting secara online.

2. Marketing Audit

Pastikan syarikat yang anda nak hire tu buat marketing audit untuk anda sebelum mereka run marketing. Kenapa marketing audit ni penting? Marketing audit ni membantu anda untuk kenalpasti masalah marketing yang anda hadapi.

Dengan marketing audit, anda hanya fokuskan kepada solusi kepada masalah marketing anda. Tak perlu keluarkan duit untuk servis-servis yang tak diperlukan jika ia tak membantu menaikkan sales anda.

3. Faham Objektif Marketing

Ini asas paling penting. Anda sendiri kena faham apa itu marketing dan fungsi marketing kepada bisnes anda. Jika anda faham marketing menghasilkan duit, maka anda silap.

Marketing adalah untuk buat ORANG NAMPAK bisnes anda. Strategi marketing yang betul akan membawa prospek yang berkualiti untuk sales team anda buat closing. Selain itu, anda kena faham yang marketing ni tujuannya adalah untuk bakar duit.

Macam mana nak pastikan bakar duit dengan betul?”

Anda dan marketing agency tersebut perlu ada magic number untuk anda tahu berapa banyak kos ads yang perlu dikeluarkan dan berapa jualan yang anda nak capai. Dari situ anda akan jelas berapa kos yang perlu dikeluarkan.

Kesimpulan

Anda perlu buat keputusan dengan cepat untuk elakkan bisnes dan jenama anda tenggelam.

Jangan stress dengan perkara yang anda tak boleh selesaikan, carilah penyelesaian dengan cepat dengan mencari mereka yang pakar dalam membantu menyelesaikan kempen marketing anda.

Jika anda nak servis marketing dari FunnelEvo untuk bisnes anda, boleh klik di INFO LANJUT untuk kami berikan servis marketing untuk anda. FunnelEvo adalah marketing agency yang menjalankan digital marketing services untuk bisnes anda.

Komitmen anda kunci kejayaan bisnes anda.

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Scroll to Top