Leadership Bootcamp FunnelEvo 2023!

Alhamdulillah selesai Leadership Bootcamp FunnelEvo yang dihadiri oleh anak didik bimbingan FunnelEvo iaitu President Prime, President dan Matermind seramai hampir 120 orang usahawan.

Leadership Bootcamp ini diadakan selama 2 hari 1 malam di Zenith Hotel Cameron Highland bersama-sama 120 orang usahawan daripada pelbagai industri. Jadi apa objektif FunnelEvo adakan sesi Leadership Bootcamp ini?

Leadership Bootcamp sangat penting bagi majikan kerana pemimpin yang cekap dapat mempengaruhi prestasi pekerja, produktiviti, dan budaya organisasi. Berikut adalah beberapa sebab mengapa FunnelEvo adakan Leadership Bootcamp ini untuk majikan:

1. Meningkatkan Kemahiran Pengurusan.

Kursus kepimpinan membantu majikan meningkatkan kemahiran pengurusan dan pengawasan pekerja. Ini termasuk kemahiran seperti perancangan strategik, pengurusan projek, dan komunikasi yang berkesan.

2. Meningkatkan Produktiviti.

Pemimpin yang berkesan mampu menggerakkan pasukan mereka untuk mencapai matlamat dan sasaran organisasi. Mereka dapat memotivasi pekerja dan mengoptimumkan penggunaan sumber yang ada untuk meningkatkan produktiviti.

3. Mencipta Budaya Organisasi Yang Positif.

Kepimpinan memainkan peranan penting dalam membentuk budaya organisasi. Kepimpinan yang cekap dapat membina budaya yang sokongan, di mana team merasa dihormati, diiktiraf, dan diilhamkan untuk memberikan yang terbaik.

4. Meningkatkan Potensi pekerja.

Pekerja cenderung berkekal di organisasi di mana mereka merasa diuruskan dan dipimpin dengan baik. Kursus kepimpinan membantu majikan mengembangkan kepimpinan yang mampu memelihara bakat dalaman dan mengurangkan perpindahan pekerja.

5. Membina hubungan antara pekerja dan pemimpin.

Pemimpin yang berkualiti tinggi dapat membina hubungan yang kukuh dengan team. Ini membantu dalam membina kepercayaan, membantu pekerja berkembang, dan meningkatkan hubungan di tempat kerja.

6. Menyediakan pemimpin untuk masa depan.

Kursus kepimpinan membolehkan majikan mengenal pasti dan menyediakan bakat-bakat muda untuk peranan kepimpinan pada masa depan. Ini penting bagi keberterusan organisasi.

7. Menangani cabaran semasa.

Dalam persekitaran perniagaan yang sentiasa berubah, pemimpin perlu mampu menangani cabaran yang kompleks. Kursus kepimpinan membantu pemimpin untuk memahami isu-isu semasa dan mencari penyelesaian yang sesuai.

Ini antara aktiviti di Leadership Bootcamp:

Hari pertama, peserta di sajikan dengan sesi penghayatan bersama dengan panel jemputan iaitu Pak Fir dari ESQ.

Pada sebelah malam pula, kami adakan Malam Gala Leadership Bootcamp yang bertemakan Tradisional Klasik.

Pada hari kedua pula, FunnelEvo susunkan explorace games untuk mengeratkan silaturahim antara peserta sekali gus untuk menguji ketahanan pendiri bisnes.

Sesi terkakhir hari adalah sesi penyampaian hadiah sebagai tanda penghargaan kepada semua peserta.

Semoga asbab Leadership Bootcamp dapat mengeratkan silaturahim antara anak didik FunnelEvo, insya-Allah.

Kesimpulannya, kursus kepimpinan sangat penting untuk majikan kerana ia membantu memastikan bahawa organisasi mempunyai pemimpin yang cekap, mampu menghadapi cabaran semasa, dan mencapai matlamat dengan lebih berkesan.

Dengan pemimpin yang baik, organisasi dapat meningkatkan prestasi, produktiviti, dan kepuasan pekerja, yang akhirnya membawa kepada kesuksesan jangka panjang.

Nak dibimbing lebih dekat bersama FunnelEvo seperti mereka?  Daftar sekarang di Amazing Founder- Grow Bisnes Lebih Laju!

Jangan lupa share artikel ini

Related Articles

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda.

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!