CORPORATE TRAINING

Kursus Website | Kursus Pembangunan Website | Kursus Website Marketing | Kursus Pemasaran Digital

Program Kursus Website ini dicadangkan khusus mengenai ilmu teori dan praktikal membina laman web sebagai kedai online yang membolehkan perniagaan wujud di carian Google. Dengan adanya kemudahan perkidmatan internet, laman web boleh dilawati pada bila-bila masa sahaja oleh prospek dan pelanggan. Internet merupakan sebuah komuniti global, dengan adanya website, perniagaan akan dapat di lihat ke seluruh dunia.

Kepentingan perlunya ada website perniagaan adalah organisasi atau individu boleh mengetahui statistik berapa ramai orang yang telah dan sedang melawat laman web, pelanggan mudah mencari tanpa perlu ke premis perniagaan fizikal serta potensi tinggi mencari dan menggandakan pelanggan di luar kawasan perniagaan. Terdapat banyak cara untuk mengiklankan produk dan servis melalui internet. Website yang bagus mempunyai Search Engine Optimization (SEO) yang tinggi dalam enjin carian iaitu pelawat yang melawat website secara percuma (organik). Oleh itu servis SEO amat diperlukan untuk mencapai posisi tinggi dalam enjin carian dan tidak perlu membuat iklan berbayar dan sekaligus dapat menjimatkan kos pemasaran.

Perlaksanaan program ini membuka peluang dan ruang untuk membantu peserta memahami beberapa strategi dan teknik untuk membina website dalam menjana keuntungan dalam perniagaan. Usaha ini adalah untuk mengembangkan potensi peserta ke arah melahirkan peserta untuk tahu membina website sendiri dengan mudah tanpa kos yang mahal untuk dipraktik dan diimplementasi dalam dalam perniagaan. Melalui penglibatan dalam program ini, ia sebagai pendedahan ilmu cara paling berkesan supaya jenama produk atau servis dikenali, dapat tingkatkan jualan yang banyak dan belian ulangan yang tidak putus-putus dari pelanggan.

Apa Yang Akan Diperoleh Para Peserta:

  • Mempelajari teknik membina website
  • Memahami konsep dan kepentingan website kepada perniagaan
  • Meningkatkan pengetahuan mengenai konsep domain, hosting, wordPress, Google Analytic, Search Engine Optimization (SEO)
  • Memahami konsep bagaimana pemantauan prestasi dan iklan jualan

Apakah Kelebihan Kursus Ini:

  • Bengkel ini dikendalikan oleh penceramah yang pakar dalam bidang jualan. Kursus ini menekankan 80 peratus praktikal dan 20 peratus teori.
  • Jurulatih berpengalaman dalam pembinaan laman web. Ini menjadi nilai tambah kepada peserta dalam bengkel.
  • Result orientation yang tinggi ditekankan berdasarkan keperluan penganjur apabila diperlukan melalui saranan selepas bengkel.
antara Organisasi Yang Pernah Kami Berkolaborasi

Klik butang di bawah untuk melihat testimoni pelanggan kami

CORPORATE TRAINING

Dapatkan Proposal Percuma Sekarang!

Step 1

Pilih kursus untuk organisasi anda

Step 2

Isikan maklumat organisasi anda dan maklumat program yang ingin anda anjurkan

Step 3

Klik “DAPATKAN PROPOSAL SEKARANG”

Step 4

Kami akan menghantar proposal dalam tempoh masa 3 hari waktu bekerja