CORPORATE TRAINING

Kursus Sales Prospecting | Kursus Teknik Menjual | Kursus Jualan

Program Sales Prospecting ini dicadangkan khusus untuk mendalami ilmu praktikal closing sales. Kunci utama strategi prospecting skill adalah seperti membuat panggilan cold calling, cara menjual kepada prospek dan membina rangkaian (Customer Relationship Management) akan menjana lebih banyak jualan. Ia dapat membantu untuk mengubah prospek menjadi pelanggan yang membayar seterusnya bertukar kepada pelanggan yang setia.

Peringkat permulaan, leads baru akan memasuki aliran jualan (funnel) dengan menemui produk atau servis untuk kali pertama. Kemudian bagi mereka yang menunjukkan minat dan bergerak ke tahap seterusnya adalah dikenali sebagai prospek. Prospek ini yang dikenali sebagai lead yang berpotensi untuk menjadi pelanggan yang akan membuat pembelian.

Perlaksaan program ini membuka peluang dan ruang untuk membantu usahawan dalam mencapai matlamat utama dalam jualan iaitu untuk mencapai jualan yang banyak dengan menarik pelanggan yang berpotensi tinggi membeli. Usaha ini adalah bagi mengembangkan potensi peserta ke arah membantu menyelesaikan masalah prospek untuk mencapai tujuan akhir jualan. Melalui penglibatan dalam program ini sebagai satu medium untuk melatih dan mengasah bakat dalam melahirkan peserta yang menggunakan teknik prospecting dapat membawa prospek lebih dekat untuk menjadi pelanggan yang lebih cepat.

  Apa Yang Akan Diperoleh Para Peserta:

  • Meningkatkan pengetahuan dan pakar untuk produk atau servis yang ditawarkan
  • Memahami konsep jualan dengan baik
  • Meningkatkan pengetahuan mengenai teknik untuk close sales
  • Memahami konsep komunikasi yang berkesan antara pasukan dan pelanggan


Apakah Kelebihan Kursus Ini:

  • Bengkel ini dikendalikan oleh penceramah yang pakar dalam bidang jualan. Kursus ini menekankan 80 peratus praktikal dan 20 peratus teori.
  • Jurulatih berpengalaman dalam jualan dan mengendalikan pelanggan. Ini menjadi nilai tambah kepada peserta dalam bengkel.
  • Result orientation yang tinggi ditekankan berdasarkan keperluan penganjur apabila diperlukan melalui saranan selepas bengkel.
antara Organisasi Yang Pernah Kami Berkolaborasi

Klik butang di bawah untuk melihat testimoni pelanggan kami

CORPORATE TRAINING

Dapatkan Proposal Percuma Sekarang!

Step 1

Pilih kursus untuk organisasi anda

Step 2

Isikan maklumat organisasi anda dan maklumat program yang ingin anda anjurkan

Step 3

Klik “DAPATKAN PROPOSAL SEKARANG”

Step 4

Kami akan menghantar proposal dalam tempoh masa 3 hari waktu bekerja