CORPORATE TRAINING

Kursus Copywriting | Kursus Copywriting Online | Kursus Teknik Copywriting | Kursus Pemasaran Online | Copywriting In Malaysia

Program ini adalah HRDF Claimable di bawah Skim SBL Khas 

Dalam bisnes dan syarikat, pentingnya mesej yang tepat disampaikan kepada sasaran pelanggan bagi produk kita. Copywriting yang power akan menjadi satu ‘alat bantuan’ yang sangat bagus untuk bisnes dan syarikat anda.

Cuba semak semula, adakah mesej dan copywriting anda telah memenuhi kriteria di bawah:

  1. Adakah copywriting iklan anda dah cukup power untuk menarik minat audience dan buatkan mereka membaca sehingga habis?
  2. Adakah copywriting iklan anda, mempunyai elemen-elemen EMOSI yang mampu memukau audience untuk terus bertindak?
  3. Adakah anda menggunakan struktur copywriting iklan yang meyakinkan dan berkesan?

Maka, Program Kursus Copywriting Untuk Pemasaran Media Sosial ini dicadangkan khusus mengenai ilmu teori dan praktikal copywriting yang dirangka dan disusun khas untuk peserta mendalami strategi penting
dalam menguasai pemasaran di semua medium media sosial. Walaupun iklan yang disasarkan di platform media sosial tepat mengena pada golongan sasaran, namun ia masih tidak menjamin iklan itu akan berkesan.
Ini kerana tanpa ayat iklan yang menarik, prospek tidak akan perasan dan teruja untuk dapatkan produk atau servis yang ditawarkan.

Penulisan Copywriting adalah seni dan sains penulisan menggunakan perkataan yang ditulis pada halaman web, iklan, bahan promosi dan lain-lain untuk menjual produk atau servis untuk membina keyakinan (trust) kepada bakal pelanggan supaya mengambil tindakan membuat pembelian. Ayat copywriting yang hebat merupakan tulang belakang kepada sesuatu iklan pemasaran dapat meningkatkan kesedaran jenama untuk menarik perhatian, mempengaruhi emosi dan mampu meyakinkan prospek agar bertindak.  

Perlaksanaan program ini membuka peluang dan ruang untuk membantu peserta memahami beberapa elemen penting dalam meningkatkan penulisan copywriting agar prospek berasa tidak sabar hendak membeli. Usaha ini adalah bagi mengembangkan potensi peserta ke arah melahirkan seorang penulis copywriting yang berpengaruh yang dapat menonjolkan kredibiliti produk atau servis. Melalui penglibatan dalam program ini sebagai satu pendedahan ilmu untuk melatih dan mengasah bakat peserta untuk tingkatkan jualan dan meningkatkan jumlah pelanggan yang setia dengan mempelajari ilmu copywriting yang betul dan berkesan.

Apa Yang Akan Diperoleh Para Peserta:

  • Meningkatkan teknik copywriting berkesan
  • Memahami langkah bagaimana meningkatkan jualan produk (conversion rate)
  • Meningkatkan pengetahuan penulisan copywriting yang akan membina kepercayaan dan hubungan (engage) dengan pelanggan

Apakah Kelebihan Kursus Ini:

  • Bengkel ini dikendalikan oleh penceramah yang pakar dalam bidang penulisan copywriting. Kursus ini menekankan 80 peratus praktikal dan 20 peratus teori.
  • Jurulatih berpengalaman dalam membina ayat copywriting untuk pengiklanan. Ini menjadi nilai tambah kepada peserta dalam bengkel.
  • Result orientation yang tinggi ditekankan berdasarkan keperluan penganjur apabila diperlukan melalui saranan selepas bengkel.

antara Organisasi Yang Pernah Kami Berkolaborasi

Klik butang di bawah untuk melihat testimoni pelanggan kami

CORPORATE TRAINING

Dapatkan Proposal Percuma Sekarang!

Step 1

Pilih kursus untuk organisasi anda

Step 2

Isikan maklumat organisasi anda dan maklumat program yang ingin anda anjurkan

Step 3

Klik “DAPATKAN PROPOSAL SEKARANG”

Step 4

Kami akan menghantar proposal dalam tempoh masa 3 hari waktu bekerja