Dulu Nak Beli Susu Anak Pun Terpaksa Korek Syiling, Alhamdulillah Kini Berjaya Bina Empayar Glowing Beauty!

Usahawan ini berasal dari Tumpat, Kelantan dan kini beliau menetap di Jerantut, Pahang. Ini kisah Puan Wahida Ismail Founder Glowing Beauty dan suaminya Tuan Wan Azini yang merupakan CEO Glowing Beauty.

Suami merupakan bekas penjawat awam. Sebelum beliau berniaga beliau berhadapan dengan situasi setiap hujung bulan terpaksa mengikat perut. Beliau pada awalnya hanya berniaga dari rumah sahaja secara kecil-kecilan. Beliau juga pernah terjebak dengan hutang ah long akibat kesempitan pada satu ketika dahulu. 

Ini kisah bagaimana beliau mulakan bisnes Glowing Beauty secara offline. Pada waktu itu beliau hanya perlukan sales RM1000 sahaja sebulan. 

Alhamdulillah di dalam journey beliau, suami beliau lah tulang belakang utama untuk beliau teruskan usaha bisnes adalah suami beliau. 

Ingat, wahai wanita… jika anda seorang isteri maka reda suami adalah keutamaan kerana reda Allah terletak pada reda suami. Jika seorang anak reda anda pada ibu dan ayah anda. 

Sabda Rasulullah SAW: “Reda ALLAH bergantung kepada reda ibu bapa, manakala kemurkaan ALLAH bergantung kepada kemurkaan ibu bapa.” (Riwayat at-Tirmidzi)

Alhamdulillah results Puan Wahida selepas join FunnelEvo, sales beliau berjaya mencecah hampir RM1 juta dalam masa 1 bulan tanpa sedar. Bisnes juga telah memperbaiki sistem pengurusan dengan melantik manager, hired admin di HQ. 

Kini pasangan ini tidak perlu masuk ke pejabat setiap hari lagi kerana “tak masuk office pun sales masuk, bisnes berjalan seperti biasa” kata mereka.

Dulu semua perkara buat sendiri termasuk kerja-kerja operasi seperti lipat kotak, COD boleh dikatakan semua perkaralah beliau lakukan sendiri.

Nasihat beliau kepada usahawan, walaupun sebagai founder pernah rasa cukup dengan sales sekarang tetapi ingat kita kena berjaya untuk bantu orang lain juga berjaya. 

Nak grow bisnes lebih laju? Sertai kami di Amazing Founder sekarang!

Jangan lupa share artikel ini

Related Articles

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda.

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!