BERJAYA KELUAR DARI TENGGELAM DALAM OPERASI BISNES HARIAN!

Siapa kata sambung perniagaan keluarga senang? Cakap memang senang, buat yang mencabar. Sambung legasi perniagaan bukan kerja mudah. Semakin lama bisnes bertahan, semakin besar cabarannya, tambah lagi dengan persaingan yang sengit.

Inilah yang dilalui oleh Tuan Faridzuan yang ambil alih perniagaan Warung Mazenah, legasi keluarganya sendiri yang terletak di Kuantan Pahang. Mula-mula, beliau selesa dengan keadaan semasa – jumlah pelanggan dan dua cawangan yang ada. Tapi, Tuan Faridzuan ada impian besar.

Beliau nak ubah dan tingkatkan kehidupan team dan orang sekeliling dengan majukan lagi Warung Mazenah. Bisnes memang ada banyak risiko, tapi beliau yakin dengan berguru, boleh kurangkan risiko tu. Itu yang buatkan beliau tekad untuk dibimbing oleh FunnelEvo. Sebelum ini beliau hadapi cabaran seperti tidak mempunyai panduan yang tepat dalam menjalankan perniagaan, Pengurusan staf yang tidak teratur, tak tahu buat strategi marketing yang berkesan dan itu membuatkan bisnes beliau stuck pada satu tahap yang sama.

Selepas dibimbing antara pencapaian beliau adalah beliau kini;
1. Boleh keluar dari proses operasi harian dan fokus pada perancangan strategi untuk kembangkan lagi bisnes beliau.

2. Pengurusan staf: Mengangkat staf lama yang berkelayakan ke jawatan Pengurus Cawangan, menjadikan pengurusan lebih teratur dan sistematik. Syarikat kini mempunyai struktur organisasi yang jelas.

3. Dari sudut marketing pula beliau berjaya menambah satu platform pemasaran baru iaitu TikTok. Kini mereka menjalankan iklan di Facebook dan TikTok selepas menyertai kelas Teknikal Digital Marketing yang FunnelEvo sediakan.

Dalam ekonomi yang mencabar, dengan kuasa membeli yang dikatakan jatuh, Warung Mazenah masih mampu capai jualan RM 2.9 juta. Semua ni tercapai dengan tekad beliau yang mahu belajar dan buat lebih baik! Insya Allah tahun ini on track untuk hit jualan lebih tinggi! Tahniah Tuan Faridzuan dan Team Warung Mazenah!

Nak belajar lebih banyak ilmu grow bisnes? Khas untuk pendiri bisnes! Himpunan Usahawan Amazing Founder : Grow Bisnes Lebih Laju 31 Julai & 1 Ogos 2024 di SACC Shah Alam. Dapatkan tawaran tiket serendah RM29 di AmazingFounder.com atau hubungi team FunnelEvo, Captain Azlan disini —> https://www.wasap.my/60184092766

Jangan lupa share artikel ini

Related Articles

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!

Semoga blog ini memberi manfaat untuk anda.

Nakkan Konsultasi Bisnes PERCUMA? Klik Di Bawah Sekarang!