All

5 Kolam Untuk ‘Pancing’ Sales

Sebagai seorang usahawan, peniaga atau founder, pernahkah anda terfikir, sekuat manakah produk atau servis yang anda tawarkan itu ‘wujud’ dalam pasaran? Lebih-lebih lagi dalam zaman ‘dunia online’ sekarang ini.. Adakah anda sudah menggunakan kesemua platform yang ada untuk ‘menampakkan’ produk atau servis yang anda tawarkan itu kepada bakal pelanggan anda? Jadi dalam artikel ini, kami …

5 Kolam Untuk ‘Pancing’ Sales Read More »

5 Kecatatan Bisnes Owner Yang Buat Pelanggan Murung Di Instagram

Dah namanya bisnes owner, mesti tak lari daripada menggunakan banyak platform dalam Digital Marketing supaya produk mereka berkembang luas dan lebih ramai orang yang akan mengenalinya. Antara salah satu platform yang popular, tak lain tak bukan adalah Instagram. Ini kerana Instagram adalah satu platform yang semakin hari, semakin ramai orang menggunakannya, samada remaja sehinggalah golongan …

5 Kecatatan Bisnes Owner Yang Buat Pelanggan Murung Di Instagram Read More »

Cara Hasilkan Iklan Di Instagram Story Kurang Daripada 5 Minit!

“Bro, aku ada perasaan iklan produk kau lalu di Instagram Story aku. Macam mana kau buat tu?” Haa.. mesti anda tahu tentang Instagram Story kan? Instagram Story adalah salah satu fungsi yang disediakan oleh di Instagram bagi membolehkan pengguna nya berkongsi apa-apa status dalam bentuk video pendek yang berdurasi 15 saat maksimun. Sekarang ini ramai …

Cara Hasilkan Iklan Di Instagram Story Kurang Daripada 5 Minit! Read More »

Tutorial Hasilkan Iklan “Click To Messenger”

Selalunya bila kita beriklan di Facebook, kita akan minta prospek untuk tinggalkan komen atau no Whatsapp jika mereka berminat dengan produk anda. Walaupun cara ini agak berkesan, tetapi ia akan lapuk ditelan zaman, kerana semakin hari semakin orang malas untuk komen dan ianya juga akan memenatkan anda untuk membalasnya satu persatu. Apa yang anda boleh …

Tutorial Hasilkan Iklan “Click To Messenger” Read More »

5 Prinsip Jualan Yang Ramai Usahawan Terlepas Pandang!

  Setiap hari, makin ramai usahawan stress. Mana taknya, makin lama makin susah pula nak close sales. Marketing online dah buat, pelanggan dah mula masuk tapi susah betul nak minta diorang ni serahkan duit pada kita.   Adakah anda salah seorang yang menghadapi situasi begitu? Whatsapp kita pelanggan tak reply, call pula tak tahu nak …

5 Prinsip Jualan Yang Ramai Usahawan Terlepas Pandang! Read More »

5 Kepentingan Database Untuk Bisnes Anda!

Dalam bisnes, Database pelanggan merupakan ‘aset’ anda yang paling penting! Database ini adalah maklumat pelanggan anda seperti nama, email, nombor telefon, messenger dan lain-lain. Anda sangat memerlukan Database ini kerana ia dapat memastikan bisnes anda kekal stabil untuk jangka masa yang panjang. Database pelanggan anda merupakan hak mutlak anda sepenuhnya kerana anda boleh berhubung dengan …

5 Kepentingan Database Untuk Bisnes Anda! Read More »

5 Cara ‘Buat Duit’ Dengan DATABASE!

“DATABASE IS KING!” Pernah dengar? Pernah baca ayat tu? Ya, database memang penting dalam bisnes. Tapi sayang, masih ramai usahawan yang belum nampak nilai nya. Sebut sahaja nama company-company besar yang ada, mereka pasti akan mengutamakan database. CRM (Customer Relationship Management) berkait rapat dengan database ni. APA JENIS DATABASE? Pertama sekali anda perlu fikirkan, database …

5 Cara ‘Buat Duit’ Dengan DATABASE! Read More »

Nak Semua Prospek Nampak Iklan Facebook Anda? Ini Caranya…

Jika anda seorang yang biasa dengan FB Ads, mesti anda perasan dengan meter ‘potential reach’ ni kan? Tapi tahukah anda, bila iklan Facebook itu dijalankan, iklan anda tak akan sampai kepada semua audience tersebut? Katakan potential audience seperti gambar di atas ada 120,000 orang, tapi apabila anda run iklan, biasanya dapat sampai sekitar 60,000 ke …

Nak Semua Prospek Nampak Iklan Facebook Anda? Ini Caranya… Read More »

Pening Nak Guna Objektif Mana Untuk Iklan Facebook Anda? Cuba Baca Ni..

Jika anda seorang usahawan atau peniaga yang sudah biasa iklankan produk/servis anda dengan menggunakan platfdorm Facebook Ads, anda pasti akan perasan beberapa objektif iklan yang ada ketika anda ingin menghasilkan iklan. Contoh seperti di dalam gambar dibawah ini ; Tetapi isu dan persoalan yang sering timbul adalah, objektif iklan mana yang patut dan sesuai untuk …

Pening Nak Guna Objektif Mana Untuk Iklan Facebook Anda? Cuba Baca Ni.. Read More »

Scroll to Top