All

5t kesalahan usahawan yang perlu dielakkan

5T Kesalahan Usahawan Yang Perlu Dielak

Dah banyak sangat peniaga bidang terjun sekarang ni kan? Yang dulunya kerja makan gaji, sekarang berjinak-jinak dalam bidang perniagaan pula. Berniaga ni memang best. Semua masa atas kita, nak start bisnes pukul berapa terpulang. Sebab kita yang control bisnes kita. Tapi sebenarnya, berniaga ni tak semudah yang disangka. Sebab semua perkara mereka yang kena hadap …

5T Kesalahan Usahawan Yang Perlu Dielak Read More »

tiktok haramkan kontent mlm

TikTok Haramkan Konten Berunsur MLM

Tak dinafikan, trend penggunaan aplikasi TikTok sekarang ini semakin menjadi-jadi.. Aplikasi TikTok ini menjadi pilihan utama generasi sekarang untuk berkongsi sebarang konten berbentuk peribadi atau lifesytle, mahupun konten yang berbentuk ilmu berkaitan bisnes. Namun, ada segelintir golongan yang mengambil kesempatan untuk menggunakan platform tersebut untuk ‘memancing’ mangsa dalam program MLM (Multi Level Marketing). Jadi baru-baru …

TikTok Haramkan Konten Berunsur MLM Read More »

5 Sebab Penting Kenapa Anda Perlu Buat Marketing Audit Untuk Bisnes Anda

“Adakah penting marketing audit untuk bisnes saya?” Ya sangat penting untuk anda elak daripada tersilap langkah. Tak semua orang nak mulakan kempen marketing dengan strategi yang betul. Semua orang nak run kempen marketing ikut apa dia rasa sesuai untuk bisnes atau produk mereka. Anda pun begitu? Sememangnya tak salah anda buat macam tu. Mana lagi …

5 Sebab Penting Kenapa Anda Perlu Buat Marketing Audit Untuk Bisnes Anda Read More »

3 Perkara Asas Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Ambil Servis Marketing

Anda perlukan servis marketing? Apabila sesebuah syarikat mahu meningkatkan sales dan memastikan bisnes berkembang maju, bisnes tersebut akan mengalami cabaran dan kesukaran dalam menghasilkan result yang diinginkan. Begitu juga kepada bisnes yang sedang mengalami masalah dalam proses sales dan marketing. Tapi anda rasa buang duit nak cari orang yang pakar untuk bantu anda selesaikan masalah …

3 Perkara Asas Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Ambil Servis Marketing Read More »

Zakat Perniagaan: Sucikan Harta, Bersihkan Jiwa, Majukan Perniagaan

Setiap orang yang melakukan perniagaan wajib untuk membayar zakat perniagaan. Zakat perniagaan merupakan zakat yang wajib dikeluarkan melalui hasil daripada harta perniagaan sama ada yang melibatkan barangan atau perkhidmatan. Ia merupakan satu tanggungjawab yang wajib ditunaikan ke atas mereka yang telah memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan. Perkara ini ada disebut di dalam firman Allah Ta’ala dalam …

Zakat Perniagaan: Sucikan Harta, Bersihkan Jiwa, Majukan Perniagaan Read More »

4 Jenis Bantuan Pasca COVID-19 Yang Semua Usahawan Wajib Tahu

Pandemik COVID-19 yang melanda dunia sedikit sebanyak telah menjejaskan ekonomi di dunia begitu juga ekonomi di negara kita, Malaysia. Oleh kerana itu, semakin banyak syarikat besar telah membuang pekerja kerana ingin mengurangkan kos dan dalam masa yang sama kadar pengangguran juga semakin meningkat. Tetapi adakah anda tahu bahawa terdapat banyak juga syarikat yang ingin mencari …

4 Jenis Bantuan Pasca COVID-19 Yang Semua Usahawan Wajib Tahu Read More »

5 Sebab Kenapa Jenama Anda Perlu Di Daftarkan Menjadi Harta Intelek

Harta intelek merupakan hasil dari idea seseorang atau sekumpulan seperti ciptaan, hasil karya seni, simbol-simbol, nama, imej dan rekaan dalam perniagaan yang hak eksklusifnya diakui di bawah undang-undang tertentu. Harta intelek juga merupakan hasil yang akan membawa kepada kemajuan dan kesenangan kepada masyarakat umum. Ramai usahawan tempatan masih lagi tidak tahu tentang kepentingan mendaftar harta …

5 Sebab Kenapa Jenama Anda Perlu Di Daftarkan Menjadi Harta Intelek Read More »

Case Study : 7 Langkah Bagaimana Meningkatkan Jualan 2 Kali Ganda Untuk Produk Mahal

Ramai peniaga amat takut untuk menaikkan harga barang yang mereka jual. Mereka takut produk yang mereka jual itu tidak akan mendapat perhatian dan orang tidak mahu membeli. Natijahnya, jualan merudum, malah perlukan ‘lebih masa’ yang lama untuk berwhatsapp dan yakinkan pelanggan untuk membeli produk. Malah kos iklan pun akan melambung tinggi tanpa hasil yang memberangsangkan. …

Case Study : 7 Langkah Bagaimana Meningkatkan Jualan 2 Kali Ganda Untuk Produk Mahal Read More »

Selepas Tukar Bisnes Model Selepas Lockdown, Jualan Meningkat Sehingga RM150 Ribu!

Kalau dah lama tinggal bisnes, nak start balik memang susah. Kalau tak ada semangat tu, boleh cakap takkan start balik sampai bila-bila lah! Itulah yang terjadi dekat salah seorang iron lady Elite Circle di FunnelEvo, NorFitriyana atau lebih suka dengan panggilan Sha bila dah 2 tahun terpaksa berhenti berniaga menjaga anak-anak yang sakit. Sha ada …

Selepas Tukar Bisnes Model Selepas Lockdown, Jualan Meningkat Sehingga RM150 Ribu! Read More »

Dari Sales RM0 Lepas Lockdown Ke RM500K Dalam Masa 2 Minggu

Memang kalau bisnes ni down, nak bangkit balik tu Allah jelah yang tahu perit dia macam mana. Sebab tu kalau terjadi something dalam bisnes, jangan cepat melatah! Cepat-cepat buat preparation untuk bantu pulihkan bisnes. Benda dah ada, tinggal nak buat je.. In sha Allah, kepada anda yang membaca ‘real case study’ ini sampai habis. Saya …

Dari Sales RM0 Lepas Lockdown Ke RM500K Dalam Masa 2 Minggu Read More »

Scroll to Top