Kimie Kudik

Case Study : 7 Langkah Bagaimana Meningkatkan Jualan 2 Kali Ganda Untuk Produk Mahal

Ramai peniaga amat takut untuk menaikkan harga barang yang mereka jual. Mereka takut produk yang mereka jual itu tidak akan mendapat perhatian dan orang tidak mahu membeli. Natijahnya, jualan merudum, malah perlukan ‘lebih masa’ yang lama untuk berwhatsapp dan yakinkan pelanggan untuk membeli produk. Malah kos iklan pun akan melambung tinggi tanpa hasil yang memberangsangkan. …

Case Study : 7 Langkah Bagaimana Meningkatkan Jualan 2 Kali Ganda Untuk Produk Mahal Read More »

Cara ‘Jual Emosi’ Pelanggan Untuk Tingkatkan Sales Bisnes Anda !

Ok, jom kita ikuti dua situasi perbualan telefon dibawah ini… Situasi #1 “Hello, boleh saya bercakap dengan En Ali?” Satu panggilan masuk ke dalam telefon En Ali, betul-betul sewaktu dia sedang ‘fokus’ mahu menjamah makanan tengahari nya.. “Ya, saya Ali. Siapa ni?” “Saya Faizal En Ali, saya nak perkenalkan satu pakej insurans untuk En Ali …

Cara ‘Jual Emosi’ Pelanggan Untuk Tingkatkan Sales Bisnes Anda ! Read More »

5 Teknik Kurangkan Kos Marketing @ Iklan Anda!

Kali ini saya nak berkongsi kepada anda 5 teknik yang anda WAJIB apply untuk jimatkan kos iklan atau kos marketing anda..   1) GUNAKAN CONTENT MARKETING   • Salah satu cara yg akan selalu ‘menang’ untuk hasilkan jualan dan dalam masa sama boleh jimatkan kos marketing adalah “content marketing”. Disebabkan makin lama makin byk persaingan …

5 Teknik Kurangkan Kos Marketing @ Iklan Anda! Read More »

5 Kolam Untuk ‘Pancing’ Sales

Sebagai seorang usahawan, peniaga atau founder, pernahkah anda terfikir, sekuat manakah produk atau servis yang anda tawarkan itu ‘wujud’ dalam pasaran? Lebih-lebih lagi dalam zaman ‘dunia online’ sekarang ini.. Adakah anda sudah menggunakan kesemua platform yang ada untuk ‘menampakkan’ produk atau servis yang anda tawarkan itu kepada bakal pelanggan anda? Jadi dalam artikel ini, kami …

5 Kolam Untuk ‘Pancing’ Sales Read More »

5 Kepentingan Database Untuk Bisnes Anda!

Dalam bisnes, Database pelanggan merupakan ‘aset’ anda yang paling penting! Database ini adalah maklumat pelanggan anda seperti nama, email, nombor telefon, messenger dan lain-lain. Anda sangat memerlukan Database ini kerana ia dapat memastikan bisnes anda kekal stabil untuk jangka masa yang panjang.   Database pelanggan anda merupakan hak mutlak anda sepenuhnya kerana anda boleh berhubung …

5 Kepentingan Database Untuk Bisnes Anda! Read More »

5 Cara ‘Buat Duit’ Dengan DATABASE!

“DATABASE IS KING!”   Pernah dengar? Pernah baca ayat tu? Ya, database memang penting dalam bisnes. Tapi sayang, masih ramai usahawan yang belum nampak nilai nya. Sebut sahaja nama company-company besar yang ada, mereka pasti akan mengutamakan database. CRM (Customer Relationship Management) berkait rapat dengan database ni. APA JENIS DATABASE?   Pertama sekali anda perlu …

5 Cara ‘Buat Duit’ Dengan DATABASE! Read More »

Nak Semua Prospek Nampak Iklan Facebook Anda? Ini Caranya…

Jika anda seorang yang biasa dengan FB Ads, mesti anda perasan dengan meter ‘potential reach’ ni kan? Tapi tahukah anda, bila iklan Facebook itu dijalankan, iklan anda tak akan sampai kepada semua audience tersebut? Katakan potential audience seperti gambar di atas ada 120,000 orang, tapi apabila anda run iklan, biasanya dapat sampai sekitar 60,000 ke …

Nak Semua Prospek Nampak Iklan Facebook Anda? Ini Caranya… Read More »

Pening Nak Guna Objektif Mana Untuk Iklan Facebook Anda? Cuba Baca Ni..

Jika anda seorang usahawan atau peniaga yang sudah biasa iklankan produk/servis anda dengan menggunakan platfdorm Facebook Ads, anda pasti akan perasan beberapa objektif iklan yang ada ketika anda ingin menghasilkan iklan. Contoh seperti di dalam gambar dibawah ini ; Tetapi isu dan persoalan yang sering timbul adalah, objektif iklan mana yang patut dan sesuai untuk …

Pening Nak Guna Objektif Mana Untuk Iklan Facebook Anda? Cuba Baca Ni.. Read More »

7 Strategi Iklan Facebook Yang Mampu BOOSTKAN Keuntungan!

Sekiranya anda ingin mengetahui cara untuk meningkatkan hasil kempen pengiklanan di Facebook anda dengan cepat, tahniah! Anda berada di tempat yang betul! Dalam artikel kali ini, saya akan kongsikan kepada anda ‘7 STRATEGI IKLAN FACEBOOK YANG MAMPU “BOOST”KAN KEUNTUNGAN’ dengan mudah dan berkesan dalam masa yang singkat! Macam best kan? Ok, jangan tunggu lagi.. Jom kita tengok …

7 Strategi Iklan Facebook Yang Mampu BOOSTKAN Keuntungan! Read More »

5 Sebab Kenapa Peniaga Wajib Guna Messenger Marketing Untuk Bisnes!

Adakah anda bersetuju dengan kenyataan bahawa, “Sebagai peniaga, anda wajib mencari & tahu dimanakah pelanggan sasaran anda berada, supaya mudah untuk anda hasilkan jualan”? Jika pelanggan anda adalah peminat sukan yang selalu menonton saluran ESPN dan Saluran NFL, adakah anda akan mengiklankannya barangan sukan anda di saluran pada National Geographic atau saluran HBO? Sudah tentu …

5 Sebab Kenapa Peniaga Wajib Guna Messenger Marketing Untuk Bisnes! Read More »

Scroll to Top