Pendaftaran Rahsia Sales Online Dibuka Untuk Zon Timur Tengah Utara Selatan Timur Sabah Sarawak

6 Langkah Mudah Schedule Post Instagram Di FB Creator Studio​

6-Langkah-Schedule-Post-Insta

Anda tahu ke sekarang ni dah boleh schedule post kat Instagram? Haa, lepas ni takde dah nak terkejar-kejar masa nak buat posting untuk bisnes online anda kat Instagram kan? Ok, jom schedule !

Ikut je 6 langkah mudah kat bawah ni ;

1) Buka FB page bisnes anda dan klik pada tab “Creator Studio”. Jika anda tak jumpa tab “Creator Studio”, klik pada tab “More”

2) Anda akan dibawa ke dashboard content library di Creator Studio. Anda akan lihat logo FB dan IG. Klik pada logo IG untuk masuk dashboard content library IG

3) Anda akan lihat tab “Create Post” dan display keseluruhan content library Instagram. Di sini anda boleh pilih view spesifik sama ada nak lihat content video, photo, carousel, stories, atau IGTV sahaja.

4) Anda klik pada tab “Create Post” dan boleh pilih untuk post di Instagram Feed atau IGTV. Pilih la content apa yang anda nak upload.

5) Anda akan lihat pop-up create Post to Instagram. Tulis post anda macam biasa dan boleh add content untuk upload photo atau video 1 minit. Jika video lebih 1 minit, boleh upload kat IGTV.

6) Kemudian, klik pada arrow di tab “Publish” dan pilih “schedule”. Anda boleh tetapkan tarikh dan masa yang anda inginkan untuk schedule post anda.

Okay mudah kan?
Tunggu apa lagi.. schedule lah sekarang 😊

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Download E-Book Case Study RM100k!

Masukkan Nama & Email Untuk Dapatkan Tips Online Marketing Terbaru

Scroll to Top